Żywiec Miejskie Granie: Rebeka nad Wisłą

Rebeka – polski zespół założony w 2008 roku w Poznaniu przez Iwonę Skwarek. W 2010 do składu dołączył Bartosz Szczęsny. Charakterystyczne dla zespołu jest wykorzystywanie keyboardu Casio w połączeniu z komputerem oraz emocjonalnymi, minimalistycznymi kompozycjami. Ich debiutancki album Hellada jest pulsującą i osobistą opowieścią angażującą wszystkich słuchaczy. Hellada została nazwana albumem roku przez Gazetę Wyborczą .

Dyskografia:

2014 ” Breath ” EP / self -release
2013 ” Hellada “ – full album / Brennnessel Records
2013 ” Melancholia Remixed ” SP / Brennnessel Records
2013 ” Nic nie dać ” / DISCOTEXAS
2013 ” Melancholia ” SP / Brennnessel Records
2012 ” Stars ” SP / DISCOTEXAS
2011 ” Fail ” SP / Brennnessel Records

Rebeka – Stars